Obnova zgrada oštećenih potresom

Obavještavamo suvlasnike da je na stranicama Fonda za obnovu  objavljen  Javni poziv kojim se  iskazuje interes za organiziranu obnovu nekonstruktivnih elemenata zgrada (všz, s-pz, pz) i obiteljskih kuća, a kojima je dodijeljena zelena naljepnica U1 ili U2  objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za organiziranu obnovu nekonstruktivnih elemenata zgrade
  
Javni poziv aktivan je do 07.11.2021. godine. Više detalja na https://www.fzo.hr/pages/informacije-za-javnost-dokumenti-za-javnost

 
Svrha Javnog poziva je evidencija zainteresiranih zgrada (redoslijed i prioriteti biti će utvrđeni od strane jedinica lokalne i područne samouprave) koje će biti pozvane na potpisivanje ugovora za regulacije međusobnih prava i obveza stranaka u postupku nekonstruktivne obnove, a nakon donošenja izmjena i dopuna Zakona o obnovi. Izmjenama i dopunama navedenog zakona definirati će se da li će Fond dobiti ovlasti za provođenje predmetne obnove. U slučaju toga, Fond će nakon donošenja izmjena i dopuna Zakona objaviti Javni poziv osobama pogođenim potresom za provedbu organizirane obnove nekonstruktivnih elemenata, s rokom prijave od minimalno 30 dana (s mogućnošću daljnjeg produživanja roka).
 
Predlažemo  predstavnicima suvlasnika stambenih i stambeno-poslovnih da se prijave putem Digitalnog obrasca koji se nalazi na https://fzo.gov.hr ili da ispunjeni obrazac (kojeg možete preuzeti sa https://www.fzo.hr/pages/informacije-za-javnost-dokumenti-za-javnost) osobno dostave  u Informativni centar „Obnova“ na adresi Ulica Kneza Mislava 2, Zagreb.
 
Ukoliko vam nije poznato ii niste sigurni koja je naljepnica dodijeljena Vašoj zgradi, potvrdu o naljepnici moguće je zatražiti putem priloženog zahtjeva i poslati na e-mail  adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ,  Sektoru za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Grada Zagreba.
 
Za dodatne  informacije upućujemo da se obratite Fondu za obnovu putem:
 
mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

telefona: 01 6448 833